Wat doet Flight Deck 53 om er voor te zorgen dat kinderen, tieners en volwassenen veilig kunnen springen?

Bij Flight Deck 53, trampolinepark in Hilversum, doen we er alles aan om de veiligheid van onze bezoekers te waarborgen. Dit neemt niet weg dat onze bezoekers af en toe blessures oplopen. Als dit gebeurt dan is dit voornamelijk aan enkels of polsen. Daarnaast komt het voor dat bezoekers na een springsessie last hebben van spierpijn in de onderrug, schouders en/of armen. Dat is wat ons betreft niet vreemd, want als je komt springen en/of jumptricks uitoefent in een indoor freestyle trampolinepark, ben je niet alleen aan het spelen maar ook aan het sporten.

Zoals bij vele sporten bestaat er, ook bij jumpen, een kans op blessures. Als je komt trampolinespringen bij Flight Deck 53 doe je mee aan een freestylesport wat vergelijkbaar is met o.a. skiën, skateboarden of kitesurfen. Spring je ongecontroleerd, hou je je niet aan onze veiligheidsregels of oefen je jumptricks (acrobatische turn bewegingen zoals salto’s of arabieren) op de trampolines, Big Airbag of in de Foampit, dan is er een kans om verkeerd te landen en kan je blessures oplopen. Tevens is het zo dat trampolinespringen erg intensief is. Indien je conditie niet optimaal is loop je het risico dat je een blessure oploopt, zeker als je oververmoeid door blijft springen. Trampolinespringen is dus een freestylesport, wees er bewust van dat je het risico loopt om sportblessures op te lopen als je komt trampolinespringen bij Flight Deck 53.

Om het risico op blessures te minimaliseren heeft Flight Deck 53 de volgende maatregelen genomen:

  • Aangezien er in Nederland nog weinig specifieke wetgeving bestaat omtrent het bouwen en exploiteren van indoor trampolineparken, heeft Flight Deck 53 de bouw- en de exploitatienormen uit de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Australië bestudeerd en daar belangrijke lessen uit getrokken t.a.v. de bouw, onderhoud en exploitatie van het trampolinepark. In eerdergenoemde landen bestaan indoor trampolineparken al veel langer en heeft de branche na meerdere zeer serieuze incidenten haar lessen getrokken en de regels t.a.v. de constructie en exploitatie aangescherpt.
  • Flight Deck 53 heeft een samenwerking met Eljoh Sneep, veiligheidsdeskundige op het gebied van trampolines en voorzitter van de Nederlandse normcommissie voor trampolineparken (NEN). Eljoh Sneep heeft Flight Deck 53 geadviseerd over het parkontwerp om de veiligheid van onze bezoekers zo goed mogelijk te kunnen waarborgen. Zo heeft Flight Deck 53 bijvoorbeeld expliciet gekozen om géén trampoline te plaatsen voor de Foampit, Flight Deck 53 is van mening dat deze opstelling teveel risico’s met zich meebrengt.
  • Flight Deck 53 is gebouwd door Sidijk BV uit Heereveen. Sidijk heeft 40 jaar ervaring op het gebied van het ontwerpen en bouwen van professionele trampolineparken. Als officiële leverancier van de Olympische Spelen ligt hun oorsprong in de topsport. Vanuit hun vestiging in Heerenveen hebben zij een maatwerk trampolinepark voor Flight Deck 53 ontworpen en geproduceerd.
  • Het trampolinepark is volledig WAS-gecertificeerd en voldoet daarmee aan de Nederlandse wetgeving voor trampolineparken en speeltoestellen.
  • Zoals eerder benoemd zijn normen vanuit vooruitstrevende landen bestudeerd en zijn verschillende normen overgenomen. Het betreft:
   • BSI PAS 5000:2017 (Gestelde eisen in Verenigd Koninkrijk)
   • DR-AS 5159:2017 (Gestelde eisen in Australië)
   • ASTM f2970-17 (Gestelde eisen in de Verenigde Staten)
  • Samen met Sidijk en Eljoh Sneep heeft Flight Deck 53 onderhoud en veilheidsprocedures opgesteld in haar eigen exploitatiehandboek. Onze sporttoestellen worden dagelijks, wekelijks, maandelijks en per kwartaal gecontroleerd op veiligheid en we voeren waar nodig pro-actief onderhoud uit om te zorgen dat onze toestellen in perfecte staat verkeren voor gebruik.
  • Bij Flight Deck 53 mogen bezoekers vanaf 7 jaar samen springen en kinderen die 6 jaar of jonger zijn mogen tijdens onze speciale kinder jumpuren trampoline springen. Flight Deck 53 vindt het niet verstandig om grote en zwaardere jongeren samen met kleine lichte bezoekers samen te laten springen vanwege het risico op botsingen en ongecontroleerde lanceringen. Het omgevingsbewustzijn van jongere bezoekers is daarnaast ook minder ontwikkeld.
  • Gekwalificeerd personeel en goed opgeleide toezicht houders. Bij Flight Deck 53 is de norm dat er minimaal één toezichthouder per 20 bezoekers op de sporttoestellen staat. Deze toezichthouders hebben een interne cursus gevolgd en in sommige gevallen zelfs een Veilig Toezicht Houden certificaat behaald bij van de firma Trampoline Park Safety uit Oldenzaal onder leiding van Eljoh Sneep. Daarnaast hebben onze bedrijfsleiders allemaal een BHV-diploma. Onze jumpinstructeurs zijn les bevoegd (KNGU-certificering) en volgen in bijna alle gevallen een aansluitende opleiding, bijvoorbeeld Academie voor Lichamelijke Opvoeding of mbo Sport en Bewegen. Daarnaast is er een bedrijfsleider in dienst die verantwoordelijk is voor onderhoud en veiligheid.
  • Flight Deck 53 registreert in detail alle incidenten in het park, maakt analyses en er wordt vergaderd met al het personeel om de incidenten en veiligheidsprotocollen te bespreken en waar nodig aan te scherpen.
  • Er zijn duidelijke veiligheidsregels en voor iedere jumper een persoonlijke veiligheidsinstructie voordat er gesprongen mag worden. Een video met de veiligheidsregels is naast de instructie zichtbaar op grote beeldschermen bij de check-in balie en onze gate. Bezoekers die zich niet houden aan de veiligheidsregels, ondanks een waarschuwingen van onze toezichthouders, worden direct verwijderd uit ons park. Niet alleen voor hun eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van de overige bezoekers.
  • Ten slotte zijn speciale antislip (grip) sokken verplicht om te springen bij Flight Deck 53.

We zijn ons ervan bewust dat u wellicht nog vragen heeft na het lezen van bovenstaande tekst. Vragen kunt u te allen tijde stellen aan de bedrijfsleiders van Flight Deck 53. Er is altijd minimaal één bedrijfsleider aanwezig tijdens onze openingsuren. U kunt ons telefonisch bereiken op telefoonnummer 035 799 40 19 of u vraag per email sturen naar: Bram@flightdeck53.com

Flight Deck 53 trampolinepark in de Clemenskerk in Hilversum meisje springt voor de fresco's

Veiligheid en Jumpregels Flight Deck 53

Voordat je in Flight Deck 53 komt trampoline springen is het belangrijk dat je alle veiligheidsregels van het trampolinepark kent. Tevens verazoeken we jullie om ook onze COVID-19 regels en beleid goed door te nemen voor dat je naar ons toe komt.

covid-19 regels bekijken

Wat doet Flight Deck 53 om er voor te zorgen dat kinderen, tieners en volwassenen veilig kunnen springen?

Bij Flight Deck 53, trampolinepark in Hilversum, doen we er alles aan om de veiligheid van onze bezoekers te waarborgen. Dit neemt niet weg dat onze bezoekers af en toe blessures oplopen. Als dit gebeurt dan is dit voornamelijk aan enkels of polsen. Daarnaast komt het voor dat bezoekers na een springsessie last hebben van spierpijn in de onderrug, schouders en/of armen. Dat is wat ons betreft niet vreemd, want als je komt springen en/of jumptricks uitoefent in een indoor freestyle trampolinepark, ben je niet alleen aan het spelen maar ook aan het sporten.

Zoals bij vele sporten bestaat er, ook bij jumpen, een kans op blessures. Als je komt trampolinespringen bij Flight Deck 53 doe je mee aan een freestylesport wat vergelijkbaar is met o.a. skiën, skateboarden of kitesurfen. Spring je ongecontroleerd, hou je je niet aan onze veiligheidsregels of oefen je jumptricks (acrobatische turn bewegingen zoals salto’s of arabieren) op de trampolines, Big Airbag of in de Foampit dan is er een kans om verkeerd te landen en kan je blessures oplopen. Tevens is het zo dat trampolinespringen erg intensief is. Indien je conditie niet optimaal is loop je het risico dat je een blessure oploopt, zeker als je oververmoeid door blijft springen. Trampolinespringen is dus een freestylesport, wees er bewust van dat je het risico loopt om sportblessures op te lopen als je komt trampolinespringen bij Flight Deck 53.

Om het risico op blessures te minimaliseren heeft Flight Deck 53 de volgende maatregelen genomen:

Aangezien er in Nederland nog weinig specifieke wetgeving bestaat omtrent het bouwen en exploiteren van indoor trampolineparken, heeft Flight Deck 53 de bouw- en de exploitatienormen uit de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Australië bestudeerd en daar belangrijke lessen uit getrokken t.a.v. de bouw, onderhoud en exploitatie van het trampolinepark. In eerdergenoemde landen bestaan indoor trampolineparken al veel langer en heeft de branche na meerdere zeer serieuze incidenten haar lessen getrokken en de regels t.a.v. de constructie en exploitatie aangescherpt.

Flight Deck 53 heeft een samenwerking met Eljoh Sneep, veiligheidsdeskundige op het gebied van trampolines en voorzitter van de Nederlandse normcommissie voor trampolineparken (NEN). Eljoh Sneep heeft Flight Deck 53 geadviseerd over het parkontwerp om de veiligheid van onze bezoekers zo goed mogelijk te kunnen waarborgen. Zo heeft Flight Deck 53 bijvoorbeeld expliciet gekozen om géén trampoline te plaatsen voor de Foampit, Flight Deck 53 is van mening dat deze opstelling teveel risico’s met zich meebrengt.

Flight Deck 53 is gebouwd door Sidijk BV uit Heereveen. Sidijk heeft 40 jaar ervaring op het gebied van het ontwerpen en bouwen van professionele trampolineparken. Als officiële leverancier van de Olympische Spelen ligt hun oorsprong in de topsport. Vanuit hun vestiging in Heerenveen hebben zij een maatwerk trampolinepark voor Flight Deck 53 ontworpen en geproduceerd.

Het trampolinepark is volledig WAS-gecertificeerd en voldoet daarmee aan de Nederlandse wetgeving voor trampolineparken en speeltoestellen.

Zoals eerder benoemd zijn normen vanuit vooruitstrevende landen bestudeerd en zijn verschillende normen overgenomen. Het betreft:

 • BSI PAS 5000:2017 (Gestelde eisen in Verenigd Koninkrijk)
 • DR-AS 5159:2017 (Gestelde eisen in Australië)
 • ASTM f2970-17 (Gestelde eisen in de Verenigde Staten)

Samen met Sidijk en Eljoh Sneep heeft Flight Deck 53 onderhoud en veilheidsprocedures opgesteld in haar eigen exploitatiehandboek. Onze sporttoestellen worden dagelijks, wekelijks, maandelijks en per kwartaal gecontroleerd op veiligheid en we voeren waar nodig pro-actief onderhoud uit om te zorgen dat onze toestellen in perfecte staat verkeren voor gebruik.

Bij Flight Deck 53 mogen bezoekers vanaf 9 jaar samen springen en kinderen die 8 jaar of jonger zijn mogen tijdens onze speciale kinder jumpuren trampoline springen. Flight Deck 53 vindt het niet verstandig om grote en zwaardere jongeren samen met kleine lichte bezoekers samen te laten springen vanwege het risico op botsingen en ongecontroleerde lanceringen. Het omgevingsbewustzijn van jongere bezoekers is daarnaast ook minder ontwikkeld.

Gekwalificeerd personeel en goed opgeleide toezicht houders. Bij Flight Deck 53 is de norm dat er minimaal één toezichthouder per 20 bezoekers op de sporttoestellen staat. Deze toezichthouders hebben een opleiding gevolgd en in de meeste gevallen een Veilig Toezicht Houden certificaat behaald bij van de firma Trampoline Park Safety uit Oldenzaal onder leiding van Eljoh Sneep. Daarnaast hebben onze bedrijfsleiders allemaal een BHV-diploma. Onze jumpinstructeurs zijn les bevoegd (Academie voor Lichamelijke Opvoeding of mbo Sport en Bewegen) en hebben een EHBO-diploma. Daarnaast is er een bedrijfsleider in dienst die verantwoordelijk is voor onderhoud en veiligheid.

Flight Deck 53 registreert in detail alle incidenten in het park, maakt analyses en er wordt om de zes weken vergaderd met al het personeel om de incidenten en veiligheidsprotocollen te bespreken en waar nodig aan te scherpen.

In onze samenwerking met Trampoline Park Safety is de afspraak opgenomen dat Flight Deck 53 een aantal keer per jaar een ‘’mystery visit’’ krijgt van een groep bezoekers die in de praktijk controleert of het team zich houdt aan de eigen opgestelde veiligheids- en onderhoudsprotocollen. Het laatste bezoek was in februari 2019. Tijdens deze inspectie is bijzonder goed gescoord.

Er zijn duidelijke veiligheidsregels en voor iedere jumper een persoonlijke veiligheidsinstructie voordat er gesprongen mag worden. Een video met de veiligheidsregels is naast de instructie zichtbaar op grote beeldschermen bij de check-in balie en onze gate. Bezoekers die zich niet houden aan de veiligheidsregels, ondanks een waarschuwingen van onze toezichthouders, worden direct verwijderd uit ons park. Niet alleen voor hun eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van de overige bezoekers.

Ten slotte zijn speciale antislip (grip) sokken verplicht om te springen bij Flight Deck 53.

We zijn ons ervan bewust dat u wellicht nog vragen heeft na het lezen van bovenstaande tekst. Vragen kunt u te allen tijde stellen aan de bedrijfsleiders van Flight Deck 53. Er is altijd minimaal één bedrijfsleider aanwezig tijdens onze openingsuren. U kunt ons telefonisch bereiken op telefoonnummer 035 799 40 19 of u vraag per email sturen naar: info@flightdeck53.com